logo NCGeo

Image processing en 3D-modelering

Prof. Luc van Gool07VanGool07VanGool

Prof. Luc van Gool (KU Leuven, ETH Zurich)

'Prof. Baarda-lezing' tijdens het GIN/RGI Symposium 2008 op 27 november a.s. in theater Orpheus, Churchilplein 1, Apeldoorn, aanvang 10.00 uur.

De NCG heeft in 2004 ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan de Prof. Baarda-lezing ingesteld. De lezing wordt sinds 2006 gehouden tijdens het GIN-symposium.

Samenvatting

Er is een snel groeiende interesse in 3D modellering van steden, zowel van bestaande als van niet meer bestaande steden. In de lezing worden recente methoden besproken, die bedoeld zijn om de hiervoor enorme 3D modelleringsoperaties te ondersteunen. Verschillende aspecten worden nader toegelicht, afhankelijk van of de focus ligt op de precisie van 3D-metingen (zoals in digitale surveying) of op de realiteit van de visualisatie. Ook wordt aandacht besteed aan de schaalbaarheid van data voor de verschillende toepassingen. Als voorbeeld van modellering van oude steden wordt het 'Rome Reborn 2.0 project' besproken.

Prof. Luc van Gool

Luc van Gool is leider van de multidisciplinaire groep van 30 onderzoekers van VISICS (VISion for Industry Communications and Services) van Katholieke Universiteit Leuven. Met zijn VISICS team is hij betrokken bij verschillende Europese onderzoeksprojecten (IST, Eureka, Esprit). Aan de ETH Zürich staat hij aan het hoofd van de Image Science Group (BIWI) met 20 onderzoekers gespecialiseerd op het gebied van 'medical imaging', 'robot vision', 'remote sensing' en 'image indexing'. De BIWI-groep is betrokken bij verschillende Europese en Zwitserse projecten.

Verdere informatie:

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com