logo NCGeo

Professor J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2022

De prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2022 is tijdens het NCG symposium, dat gehouden werd op 26 april 2022 in hotel WICC in Wageningen, uitgereikt aan dr.ir. Ling Chang, Assistant professor aan Faculty of Geo-Information Science and Earth Observtauon (ITC), Department of Earth Observation Science (EOS) op de Universiteit Twente.

Dr. Judith Verstegen reikte namens de jury de prijs uit aan dr. Ling Chang.

Dr. Judith Verstegen van de Local Organizing Committee van het symposium reikte de prijs, een geldprijs van € 2.500,- en een kristallen award, uit.

Na de prijsuitreiking gaf Ling Chang een presentatie over haar onderzoekswerk.

Jury

De jury bestond in 2022 uit:

  • Prof. dr. Menno-Jan Kraak (voorzitter, Universiteit Twente)
  • Dr. ir. Sytze de Bruin (WUR)
  • Dr. Caroline Gevaert (winnaar Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2020, Universiteit Twente)
  • Dr. Ricardo Riva (TU Delft)

De relevantie van Ling Changs werk bleek al bij de inzet van de methodieken uit haar promotieonderzoek naar Monitoring civil infrastructure using satellite radar interferometry bij de analyse van het ingestorte winkelcentrum ’t Loon in Heerlen. Haar werk is ook toegepast bij het monitoren van spoorwegbeddingen en bodemverzakkingen. Deze kennis geeft goede zichtbaarheid aan het belang van de geodesie voor de maatschappij en laat ook zien hoe een technisch onderwerp als InSAR direct bruikbaar is in de praktijk.
De kwaliteit van haar werk blijkt uit het oordeel dat haar peers hebben voor haar vele publicaties in hoogstaande tijdschriften. Er is veel waardering voor de originaliteit van haar werk op het gebied van structural health monitoring with satellite InSAR.

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com