logo NCGeo

Professor J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2018

Tienstra Onderzoeksprijs 2018

De prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2018 is tijdens het NCG symposium, dat gehouden werd op 29 november 2018 bij de WUR in Wageningen, uitgereikt aan dr.ir. D.C. Slobbe van de TU Delft.  

De zoon van prof J.M. Tienstra, dr.ir. M. Tienstra, reikte de prijs, een geldprijs van € 2.500,- en een kristallen award, uit aan dr. ir. Cornelis Slobbe.

Na de prijsuitreiking gaf Slobbe een presentatie over zijn onderzoekswerk en gaf een inkijkje in de uitdagingen waar hij tijdens het onderzoek tegen aan gelopen is. Voor de presentatie zie onder studiedagen NCG symposium 29 november 2018.

De jury bestond in 2018 uit:

  • Dr.ir. M. Tienstra (voorzitter)
  • Dr.ir. M. Meijers (TU Delft, winnaar 2016)
  • Prof. dr.ir. M.G. Vosselman (ITC- universiteit Twente)
  • Prof. dr. ir. P.J.M. van Oosterom (TU Delft)
  • Mw. dr.ir. S. Verhagen (TU Delft)

Het onderzoekswerk van de heer Slobbe is door de jury unaniem gewaardeerd als origineel, uitstekend van kwaliteit, is theoretisch en praktisch een zeer relevant onderzoek voor de Geodesie. Hij gaat door op de weg die hij in zijn proefschrift is ingeslagen. Hij heeft (STW) vervolgonderzoeken binnengehaald, veel wetenschappelijke publicaties en de resultaten zijn zeer goed bruikbaar op zowel land als zee. Bovendien beperkt het resultaat van zijn onderzoek zich niet tot Nederland alleen. Zijn resultaten worden ook in het buitenland gebruikt zoals in Brazilië.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com