logo NCGeo

Professor J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2012

Dr.ir. Chrit Lemmen ontvangt de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2012.

Bord van de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs.Dr.ir Chrit Lemmen

De Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2012 is toegekend aan dr.ir Chrit Lemmen. De prijs (3.000 euro en een herinneringsbord) is uitgereikt tijdens het GIN symposium 'Winst met geo-informatie' op 15 november 2012 in Apeldoorn. Lemmen ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter dr.ir. Menno Tienstra. Lemmen is assistent professor aan de Universiteit van Twente (Faculteit Internationaal Instituut voor Geo-Informatie Wetenschappen en Aardobservatie, ITC) en werkt als internationaal geodetisch adviseur bij het Kadaster.

Het onderzoekswerk van Lemmen is door de jury gewaardeerd als uitstekend van kwaliteit en origineel. Het onderzoek 'Land Administration Domain Model' heeft een sterke relatie tussen wetenschap en praktijk. Lemmen heeft een krachtige rol van initiator gespeeld bij de realisering van zijn onderzoeksresultaten.

Publicatie 'A Domain Model for Land Administration' >>
Publicaties Chrit Lemmen >>

De Nederlandse Commissie voor Geodesie heeft in 1998 de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs ingesteld. Het doel van de prijs is het bevorderen en zichtbaar maken van het onderzoek in Nederland op het terrein van de geo-informatie en de geodesie. Het gaat hierbij ook om gerelateerd maatschappelijk georiënteerd onderzoek mits vallend binnen het terrein dat door de NCG wordt bestreken. De prijs wordt vanaf 2010 elke twee jaar uitgereikt tijdens het GIN-symposium.

De Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs wordt toegekend aan hen die in Nederland bijzonder verdienstelijk onderzoek op bovengenoemd gebied hebben verricht. Bij de selectie van de prijswinnaar zal de voorkeur in eerste instantie uitgaan naar jonge onderzoekers voor wie de prijs als aanmoediging kan gelden voor verder onderzoek.

Jury 2012

De jury van de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2012 bestond uit:

  • dr.ir. M. Tienstra (voorzitter),
  • prof.dr.ir. A.K. Bregt (Wageningen Universiteit),
  • dr.ir. B. van Loenen (TU Delft),
  • prof.dr. M.J. Kraak (ITC-Universiteit Twente),
  • prof.dr.ir. P.J.M. van Oosterom (TU Delft),
  • mw. dr.ir. S. Verhagen (TU Delft).
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com