logo NCGeo

Professor J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2010

Dr.ir. Bastiaan van Loenen ontvangt de prijs uit handen van jury-voorzitter dr.ir. M. Tienstra.
Bord van de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2010.Dr.ir Bastiaan van Loenen

De Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2010 is toegekend aan dr.ir Bastiaan van Loenen. De prijs (3.000 euro en een herinneringsbord) is uitgereikt tijdens het GIN symposium 'De Geo-informatie buiten zetten' op 10 november 2010 in Apeldoorn. Dr.ir. Bastiaan van Loenen(1974) is werkzaam als onderzoeker bij de TU Delft (Onderzoeksinstituut OTB, sectie Geo-informatie en grondbeleid).

Het onderzoekswerk van Bastiaan van Loenen is door de jury gewaardeerd als relevant en van uitstekend niveau. Het onderzoek kan het best omschreven worden als internationaal georiënteerd bestuurlijk-juridisch onderzoek op het gebied van geo-informatie, waarbij naast theorieontwikkeling oog voor de realiteit van de praktijk centraal staat. De jury verwacht dat de prijs een aanmoediging zal zijn voor het verdere onderzoekswerk van de heer Van Loenen.

Bastiaan van Loenen heeft onderzoek gedaan naar de modellering van de ontwikkeling van geografische informatie infrastructuren (GII) en de rol van het toegankelijkheidsbeleid. Op dit moment is zijn voornaamste onderzoeksgebied 'hergebruik van overheidsinformatie' en de 'beoordeling van het succes van geografische informatie infrastructuren, waaronder INSPIRE'

Informatie over het werk van Bastiaan van Loenen >>
Informatie over publicaties van Bastiaan van Loenen >>

De Nederlandse Commissie voor Geodesie heeft in 1998 de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs ingesteld. Het doel van de prijs is het bevorderen en zichtbaar maken van het onderzoek in Nederland op het terrein van de geo-informatie en de geodesie. Het gaat hierbij ook om gerelateerd maatschappelijk georiënteerd onderzoek mits vallend binnen het terrein dat door de NCG wordt bestreken. De prijs wordt vanaf 2010 elke twee jaar uitgereikt tijdens het GIN-symposium.

De Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs wordt toegekend aan hen die in Nederland bijzonder verdienstelijk onderzoek op bovengenoemd gebied hebben verricht. Bij de selectie van de prijswinnaar zal de voorkeur in eerste instantie uitgaan naar jonge onderzoekers voor wie de prijs als aanmoediging kan gelden voor verder onderzoek.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com