logo NCGeo

Professor J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 1998

Niels Jonkman ontvangt de prijs van dr. ir. M. Tienstra
Bord van de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2004


De Nederlandse Commissie voor Geodesie (NCG) heeft ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de opleiding geodetisch ingenieur aan de TU Delft de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs ingesteld. Het doel van de prijs is het bevorderen en het zichtbaar maken van het geodetisch onderzoek in Nederland.

De winnaar van de prijs ir. Niels F. Jonkman was in 1998 werkzaam als toegevoegd onderzoeker bij de sectie Mathematische Geodesie en Puntsbepaling van de toenmalige Subfaculteit Geodesie van de TU Delft. Het onderzoekswerk van de heer Jonkman betreft het gebruik van satellieten voor plaatsbepaling, zowel de Amerikaanse variant, GPS, als de Russische, GLONASS en is door de jury van de prijs gewaardeerd als origineel, relevant en van uitstekend niveau. Hoewel hij eerst in 1997 is afgestudeerd, heeft hij met zijn werk al internationale ervaring en contacten opgedaan. De jury beschouwt de heer Jonkman als een jong en beloftevol onderzoeker en zijn huidig en, naar de jury verwacht, toekomstig onderzoekswerk verdient ten volle de ondersteuning die deze prijs hem kan bieden. De heer Jonkman is naar de mening van de jury een waardig eerste winnaar van de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs, die geheel voldoet aan het gestelde doel van de prijs.

De prijs is uitgereikt op 6 november 1998 in de Aula van de TU Delft te Delft door de voorzitter van de jury dr. ir. M. Tienstra (zoon van prof. J.M. Tienstra).

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com