logo NCGeo

vrijdag, 08 april 2022 13:33

Peter Teunissen bekroond met de EGU Vening Meinesz Medaille 2022

Peter J.G. Teunissen heeft de Vening Meinesz-medaille 2022 ontvangen van de European Geoscience Union (EGU) voor baanbrekend en invloedrijk werk, variërend van fundamentele geodetische theorie tot baanbrekende innovaties in Global Navigation Satellite System modelling and precise positioning. Hij is de eerste Nederlander die deze medaille kreeg toegekend.

De medaille is ingesteld door de afdeling Geodesie van de EGU als erkenning voor de wetenschappelijke prestaties van Vening Meinesz (1887-1966) en wordt toegekend voor onderscheidend onderzoek in geodesie.

"De erkende bijdragen van Peter Teunissen zijn breed en divers, variërend van fundamentele geodetische theorie, zoals zijn betrouwbaarheidstheorie over kwaliteitscontrole, tot geospatiale infrastructuren en nauwkeurige positionering met Global Navigation Satellite Systems (GNSS)", staat op de EGU-website. Er wordt ook gesteld dat “de baanbrekende bijdragen van Teunissen, gecombineerd met zijn vermogen om zijn fundamentele werk om te zetten in toegepast gebruik en innovatie, internationaal onderzoek aanzienlijk hebben aangewakkerd. […] "Hij is duidelijk een visionaire onderzoeksleider en invloedrijke pionier wiens vele uitzonderlijke en ongeëvenaarde bijdragen aan de geodetische wetenschap een diepgaande en blijvende impact hebben gehad."

Laatst aangepast op vrijdag, 08 april 2022 13:34
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com