logo NCGeo

woensdag, 27 november 2019 09:47

Drie geo-professionals vallen in de prijzen tijdens GIN-Gala

Bron: GIN (Geo-informatie Nederland

Vakvereniging Geo-Informatie Nederland (GIN) reikte maar liefst drie prijzen uit tijdens haar jaarlijkse GIN-Gala in Den Bosch dinsdagavond. Web cartograaf Niene Boeijen won de Geo Prestige Award, adviseur en dataspecialist Jeroen Drewes won de GIN-Kartografiewedstrijd en Inge van den Meiracker, MSc Geographical Information Management and Applications (GIMA) student, won de GIN-NCG-Scriptiewedstrijd.

De wedstrijden zijn in het leven geroepen om geo-professionals - die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het geografische vakgebied - in de schijnwerpers te zetten. De winnaars van de GIN-NCG-Scriptiewedstrijd en GIN-Kartografiewedstrijd ontvingen naast ‘eeuwige roem’ ook een prijscheque.

Geo Prestige Award

De geo-community in Nederland koos web cartograaf Niene Boeijen uit als winnaar van de Geo Prestige Award. Volgens de vakjury, die een voorselectie heeft gemaakt, heeft de web cartograaf zich de afgelopen jaren onderscheiden door haar geo-werk, dat zich afspeelt op het grensgebied van techniek en kunst. Met een ‘enorme technische vaardigheid’ maakt zij mooie web(kaart)applicaties. Daarnaast zet zij zich in voor de externe verspreiding van het vakgebied. Onder andere als organisator van de Maptime-activiteiten in Amsterdam en Utrecht, maar ook door het geven van inspirerende presentaties en workshops op (inter)nationale conferenties en congressen.

GIN-NCG-Scriptieprijs

Eén van de andere prijzen die is uitgereikt is de GIN-NCG-Scriptieprijs. De zoektocht naar de beste scriptie is in het leven geroepen om nieuw talent te ontdekken en om een volgende generatie aan het geo-domein te binden. De vakjury koos ‘Exploring 3D functionalities: A research into software that support the spatial analysis and visualisation of 3D surface data’ van Inge van den Meiracker uit als beste scriptie.

Voor haar onderzoek heeft zij gronddata en geografische data 3D-gemodelleerd en gevisualiseerd. Inge licht toe: “Zowel geologen, hydrologen, engineers als project managers moeten deze gronddata kunnen interpreteren. Voor veel mensen is de bodem nog ‘vaag gebied’, omdat het niet direct waarneembaar is. Een 3D-model zorgt voor verbeterde interpretaties van ruimtelijke data en betere communicatie.”

GIN-Kartografieprijs

De derde en laatste prijs was de GIN-Kartografieprijs. Voor deze wedstrijd kon iedere geo-professional een kaart insturen. De vakjury koos de kaart ‘Baksteen vs Gras’ van Jeroes Drewes van KAW Architecten en Adviseurs uit Groningen uit als winnaar. De kaart laat de adressendichtheid en de groendichtheid van de stad Groningen zien. Volgens de jury heeft hij zijn kaart ‘overzichtelijk’ gepresenteerd en ‘fraai vormgegeven’.

Over Geo-Informatie Nederland

Geo-Informatie Nederland (GIN) is een interactieve ontmoetingsplaats en vormt een toegankelijk kennisnetwerk voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met geo-informatie. GIN organiseert activiteiten en stimuleert en faciliteert haar leden kennis te delen en over te dragen. ‘Geo-info’ staat voor informatie met een ruimtelijk/geografisch component.

Laatst aangepast op woensdag, 27 november 2019 09:57
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com