logo NCGeo

Nieuws

Workshop: 'ISO/TC 211 Normen in actie', 25 mei 2011, Fac. L&R TU Delft >>

Op woensdag 25 mei 2011 organiseert ISO/TC 211 samen met NEN de workshop: 'ISO/TC 211 Normen in actie'. Interoperabiliteit staat centraal in het volle, leerzame programma. Een mix van internationale en Nederlandse sprekers praat u bij op actuele ontwikkelingen als CityGML in de 3D pilot, het test framework voor INSPIRE services en standaardisatie voor observaties en metingen. Deelname is gratis.
Verdere informatie en registratie >>
(04-04-2011)

3D-pilot congres, 16 juni 2011, Rotterdam >>

Op donderdag 16 juni 2011 organiseren Geonovum, Kadaster, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Nederlandse Commissie voor Geodesie de slotbijeenkomst van de 3D-pilot. Meer dan 60 organisaties hebben het afgelopen jaar samengewerkt om toepassingen van 3D geo-informatie een impuls te geven. Aan de hand van use cases zijn verschillende aspecten in kaart gebracht, variërend van 3D data-inwinning, definitie van 3D standaarden, beheer van 3D data en gebruik ervan in toepassingen. De uitkomsten zullen in juni breed worden gepresenteerd. Wilt u weten hoe Nederland tot een generieke aanpak van 3D komt? Bent u nieuwsgierig naar waar 3D geo-informatie de komende jaren een rol gaat spelen? Wilt u te weten komen wat ook uw organisatie kan met beschikbare 3D data en technieken? Houdt dan de website in de gaten. Het congres wordt gehouden in de Cruise Terminal in Rotterdam.
Aanmelden: www.geonovum.nl/dossiers/3d-pilot/congres >>
(07-03-2011)

2nd International Workshop on 3D Cadastres, 16-18 november 2011, Delft >>

FIG, EuroSDR en de TU Delft organisereb op 16-18 november 2011 de '2nd International Workshop on 3D Cadastres'. De workshop wordt gehouden in de Aula van de TU Delft in Delft. De NCG is sponsor van de workshop.
Verdere informatie en registratie >>

Afscheidsrede prof.mr. Jaap Besemer

Op woensdag 23 maart 2011 om 15.00 uur houdt prof.mr. Jaap Besemer, hoogleraar Geo-informatie infra-structuur in de faculteit Techniek, Bestuur en Management/Onderzoeksinstituut OTB van de TU Delft, zijn afscheidrede 'Basisregistraties, regulering of dienstverlening'. Aan prof. Besemer is op 1 augustus 2010 eervol ontslag verleend. De afscheidsrede wordt gezamenlijk gehouden met die van mw. prof.dr. J. de Jong, hoogleraar Onroe-rend-goedrecht in de faculteit Techniek, Bestuur en Management/Onderzoeksinstituut OTB van de TU Delft, aan wie met ingang van 1 juni 2011 eervol ontslag is verleend. De titel van haar rede luidt 'Basisregistraties en privaat hergebruik: voer voor e-business?' De afscheidsredes wordt gehouden in de Aula van de TU Delft, Mekelweg 3 in Delft.
(03-03-2011)

Workshop IIPGeo 'Toekomstscenario’s voor innovatie met locatie' >>

Het ICT Innovatieplatform Geo (IIPGeo) organiseert op vrijdag 25 maart a.s. van 9.30 tot 13.30 uur een open workshop over de rol van de geo-informatiesector, getiteld 'Toekomstscenario’s voor innovatie met locatie'. De workshop vormt tevens de kick-off van het IIPGeo. Het IIPGeo is een samenwerking tussen overheden, bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs met als doel om innovaties met geo-informatie te bevorderen.
Aanmelden voor de workshop kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van: 'workshop IIPGeo'. Vergeet niet naam, bedrijfsnaam en telefoonnummer te vermelden. De toegang is gratis, wees er op tijd bij; er is maar beperkt ruimte. Nadere informatie over het programma en de locatie volgt.
Informatie >>
(03-03-2011)

Afscheidsrede prof.dr. Reiner Rummel

Corresponderend Commissielid en oud-voorzitter van de NCG prof.dr. Reiner Rummel neemt op 30 maart a.s. afscheid van de TU München met de lezing 'Die Anziehungskraft der Erde'. De afscheidsrede wordt gehouden in de Hörsaal N1190, 1 OG. Nordgelände van de TU München.
(03-03-2011)

 

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com