logo NCGeo

PoG 65, Rodney James Thompson, Towards a Rigorous Logic for Spatial Data Representationnieuws_2007KNAW advies 'Bodembeweging in Nederland'Jaarverslag 2006 NCGPrimary reference stations in the Netherlands.PoG 64, Ali Reza Amiri-Simkooei, Least-Squares Variance Component Estimation. Theory and GPS Applications

Towards a Rigorous Logic for Spatial Data Representation >>

In Publications on Geodesy (Gele serie) is de publicatie 'Towards a Rigorous Logic for Spatial Data Representation' door Rodney James Thompson verschenen.
Publications on Geodesy 65, Delft, 2007. 336 pagina's. ISBN: 978 90 6132 303 7. € 14,50
(6-12-07)

KNAW 200 jaar - 'Magie van wetenschap'

Op 8 mei 2008 is het tweehonderd jaar geleden dat koning Lodewijk Napoleon het Koninklijk Instituut van Wetenschappen, Letterkunde en Schone Kunsten oprichtte, de voorloper van de huidige Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De KNAW maakt van 2008 daarom een bruisend feestjaar met een grote verscheidenheid aan evenementen.

Het thema van het jubileumjaar is 'Magie van wetenschap'. Met dit motto wil de KNAW in 2008 de fascinatie, de enorme uitdaging en het avontuur van wetenschap voor iedereen, van jong tot oud, zichtbaar maken. Wetenschap is de sleutel naar begrip van de wereld om ons heen en levert talloze verbazingwekkende resultaten en magische momenten op.

Zie voor meer informatie: www.knaw200.nl

KNAW brengt advies 'Bodembeweging in Nederland' uit >>

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) beveelt in het advies 'Bodembeweging in Nederland' aan de ministers van VROM, Verkeer en Waterstaat en LNV aan om een centraal overheidsorgaan in te stellen dat een initiërende, coördinerende en sturende rol dient te vervullen bij het verder ontwikkelen, uitwerken en uitvoeren van een nationale bodemstrategie. Dit coördinerende orgaan dient te stimuleren dat de beschikbare kennis en informatie uit de verschillende technische disciplines beter op elkaar wordt afgestemd en dat er een synthese van de gegevens plaatsvindt. Een dergelijke aanpak kan leiden tot nieuwe inzichten in de problematiek rond bodembeweging.
(23-7-07)

Jaarverslag NCG 2006 is verschenen >>

In het Jaarverslag 2006 van de NCG zijn de activiteiten beschreven van de Nederlandse Commissie voor Geodesie (NCG) en haar subcommissies. De in de NCG vertegenwoordigde diensten het Kadaster, de Adviesdienst Geo-informatie en ICT van Rijkswaterstaat en de Dienst der Hydrografie doen verslag van hun werkzaamheden op het gebied van de geodesie en de geo-informatie.
Het speciale artikel in het jaarverslag is gewijd aan gewijd aan het satellietnavigatiesysteem Galileo. Onder de titel 'Wachten op een betere plaats' beantwoordt dr.ir. Sandra Verhagen (DEOS, TU Delft) de vraag of het waard is te wachten op Galileo.
(9-7-2007)

National Report van Subcommissie Geodetische Infrastructuur >>

De Subcommissie Geodetische Infrastructuur en Referentiesystemen heeft voor het EUREF Symposium 2007 in Londen haar National Report uitgebracht met o.a. informatie over de ETRS89-infrastructuur, AGRS.NL, NETPOS, NAP en de zwaartekrachtinfrastructuur.
(9-7-2007)

Prof.dr. M.J. Kraak (ITC, UU) lid van de NCG >>

Prof.dr. M.J. Kraak (ITC, UU) is per 6 juni jl. lid geworden van de Nederlandse Commissie voor Geodesie. Prof. Kraak is hoogleraar Geovisualisatie aan het ITC en nieuwe visualisatie technieken aan de Universiteit Utrecht en is voorzitter van de Afdeling Geo-Informatie Verwerking van het ITC (International Institute for Geo-Information Science and Earth Observation).
(5-7-2007)

Alle publicatie uit de Groene reeks als pdf te downloaden >>

Alle publicaties uit de Groene reeks (44 nummers) zijn beschikbaar als pdf-file en kunnen gratis gedownload worden. Ook alle publicaties van de reeks Publications on Geodesy zijn als pdf beschikbaar.
(11-6-2007)

Nieuw werkplan Subcommissie Geodetische Infrastructuur >>

De Subcommissie Geodetische Infrastructuur en Referentiesystemen heeft een nieuw werkplan opgesteld met o.a. aandacht voor de thema's nationale geodetische infrastructuur, nieuwe ontwikkelingen en toepassingen en internationale samenwerking.
(4-6-2007)

Least-Squares Variance Component Estimation
Theory and GPS Applications >>

In Publications on Geodesy (Gele serie) is de publicatie 'Least-Squares Variance Component Estimation. Theory and GPS Applications' door Ali Reza Amiri-Simkooei verschenen.
Publications on Geodesy 64. Delft, 2007. 220 pagina's. ISBN: 978 90 6132 301 3. € 9,00
(20-3-2007)

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com