logo NCGeo

Professor J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2022

Professor J.M. Tienstra
Professor J.M. Tienstra

De Nederlandse Commissie voor Geodesie (de NCG) heeft in 1998 de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs ingesteld.  De opvolger van de NCG, de stichting Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-Informatica (het NCG) heeft het initiatief bij de oprichting overgenomen.

Het doel van de prijs is het bevorderen en zichtbaar maken van het onderzoek in Nederland op het terrein van de geo-informatie en de geodesie. Het gaat hierbij ook om gerelateerd maatschappelijk georiënteerd onderzoek, mits vallend binnen het terrein dat door het NCG wordt bestreken. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt en de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2020 wordt dit jaar uitgereikt tijdens het NCG symposium dat gehouden wordt op 26 april 2022.

De Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs wordt toegekend aan hen die in Nederland bijzonder verdienstelijk onderzoek op bovengenoemd gebied hebben verricht. De prijs is geen oeuvreprijs. De prijs bestaat uit een Award en een geldbedrag van € 2.500,--.

De jury van de Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2022 bestaat uit prof. dr. M.J. Kraak (voorzitter, UTwente), dr. Caroline Gevaert (winnaar Prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2020, UTwente), dr. Ir. S. de Bruin (WUR) en dr. R.E.M. Riva (TU Delft). 

Geschikte kandidaten kunnen tot 22 maart voordragen bij de ambtelijk secretaris van het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-Informatica (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Laatst aangepast op dinsdag, 22 maart 2022 09:35

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com